Новини
Заготівля моркви і бурячків на зиму
Буряк - такий звичний в наших широтах, обов'язковий атрибут борщів, вінегретів, українці просто не уявляють свого життя без цього продукту. З давніх-давен наші предки вживали буряк і не дарма, адже сучасні дослідження підтверджують грандіозну цінність цього коренеплоду. Буряк містить вітаміни групи B, P, PP, фолієву кислоту, клітковину, магній, калій, йод, залізо, цезій і ще цілий перелік поживних елементів.
Морква - ще один корисний овоч, який містить вітаміни групи В, Р, РР. В ній присутній каротин - речовина, яка в організмі людини перетворюється на вітамін А. морква містить 1,3% білків та 7% вуглеводів. Чимало в моркві мінеральних речовин, необхідних для організму людини: калію, заліза, фосфору, магнію, міді, кобальту, цинку, хром, фтору та ін.
Оскільки вживання цих продуктів у їжу необхідне для організму людини, учні нашого ліцею займалися заготівлею буряка та моркви на зиму.
Продовження тексту новини
08.10.2022 | Aдмін
Контакти
-
Адреса:22426
Вінницька обл., Калинівський р-н, c.Бережани, вул.Миру,18 Тел.:(04333)-3-84-90
Email:
skola_komunarivka@ukr.net